HALLITUS SUUNNITTELEE SYRJIMISTÄ

Hallitus hyväksyi elokuun viimeisenä päivänä asiakirjan, jonka nimi on ”Valtioneuvoston tiedonanto yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämisestä suomalaisessa yhteiskunnassa”.

Asiakirjan nimi on kaunis, mutta sisältö ei vastaa nimen lupauksia.

Asiakirjan mukaan ”Selvitetään mahdollisuudet ainakin natsismin ja kommunismin symbolien käyttämisen kriminalisointiin, kun niitä käytetään aatteiden edistämistä tavoitellen”. Kommunistisen puolueen jäsenenä koen tällaisen kirjauksen yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden vastaiseksi.

Kommunistinen puolue on toiminut Suomessa laillisesti vuodesta 1944. Silloin natsi-Saksan liittolaisena sotaa Neuvostoliittoa vastaan käynyt ja tappiolle joutunut Suomi joutui kumoamaan vuonna 1930 säädetyt kommunistien toiminnan kieltävät lait.

Aikoinaan 1930-luvulla Suomi valmistautui hyökkäämään Venäjälle vahvan liittolaisen (Saksan) tukeen luottaen. Sitä varten tukahdutettiin rauhaa ja hyviä naapurisuhteita ajanut kommunistinen puolue. Samassa rytäkässä lakkautettiin runsaasti muitakin työväen järjestöjä urheiluseuroja ja opintoyhdistyksiä myöten.

Samaan aikaan asevarustelua tehostettiin ja vihaa ja epäluuloa Venäjää ja Neuvostoliittoa vastaan lietsottiin.

Nyt tuntuu siltä, että sama kaiku on askelten. Venäjää vastaan nostatetaan vihaa ja epäluuloa ja sotavarusteluun käytetään miljardikaupalla rahaa. Saksan sijasta tosin nyt tukeudutaan Yhdysvaltoihin. Parhaillaan neuvotellaan USA:n sotilastukikohtien sijoittamisesta Suomeen.

Jonkinlaisena kummallisena historian jäänteenä lisäksi moitiskellaan suomalaisia kommunisteja, jotka mielletään Venäjän riistokapitalistisen nykyhallinnon liittolaisiksi. Venäjän parlamentissa yksinkertainen enemmistö on kuitenkin Putinin johtamalla Yhtenäinen Venäjä –puolueella. Suomalaisista puolueista sen kanssa tiiveimmin yhteistyössä on ollut kokoomus. Kokoomus on ollut muun muassa vieraana Yhtenäinen Venäjä -puolueen puoluekokouksissa.

Tuntuu siltä, että historian käänteet ovat jääneet hallituspuolueilta huomaamatta. Kun tavoitteena on paluu 1930-luvulle ja uhittelu Venäjälle vahvan liittolaisen suojassa, niin samaan pakettiin on otettu kommunistien vastaisuus, kun kerran niin oli 1930-luvullakin.

Julkaistu Lapin Kansassa 5.9.2023

Ja tähän loppuun vielä yksi sellainen symboli, jonka kieltämistä hallitus suunnittelee:

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a comment