Ei aseita miehittäjiltä

Tiedotusvälineissä on kerrottu, että Suomeen ostetaan ilmatorjuntaohjusjärjestelmä Israelista. Hintaa ei ole kerrottu, mutta sanotaan sen olevan kuitenkin satojen miljoonien luokkaa.

Rahanmenon ohella hankinnassa huolettaa aseiden valmistajamaa. Vuoden 1948 jälkeen YK:n yleiskokous on tuominnut Israelin ylläpitämän palestiinalaisalueiden miehityksen ja erilaiset ihmisoikeusloukkaukset vaikka kuinka monta kertaa. Suomikin on ollut useasti mukana näitä tuomitsevia päätöslauselmia tekemässä. YK:n lisäksi muun muassa kansainvälinen tuomioistuin on todennut Israelin toimintojen – kuten muurin rakentamisen palestiinalaisalueille – olevan kansainvälisen oikeuden vastaisia.

Israelin kaltaisen miehittäjävaltion kanssa ei kuulu käydä kauppaa eikä olla muutenkaan yhteistyössä. Erittäin pahana on pidettävä suuriin asekauppoihin ryhtymistä tällaisen YK:n ja kansainvälisen tuomioistuimen tuomitseman maan kanssa.

Palestiinan kysymyksessä Suomen on aktiivisesti toimittava talouspakotteiden ja muiden painostuskeinojen kohdistamiseksi Israeliin, jotta se saataisiin viimein tekemään rauhan palestiinalaisten kanssa ja luopumaan alueiden miehittämisestä.

Julkaistu Lapin Kansassa 18.3.2022

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a comment